Aspectul fluid, culoarea clară, mirosul floral, gustul delicat și textura fină fac din mierea de salcâm un sortiment irezistibil, în care scufunzi lingurița cu nesaț, învins de poftă.
Există și alte sortimente de miere cu proprietăți curative la fel de însemnate, dar când vine vorba de Mierea de salcâm simțurile noastre reacționează înaintea logicii.
Caracteristica sa principală este perioada lungă de timp în care se menține fluidă și clară: 1-2 ani. Acesta este motivul principal pentru care majoritatea consumatorilor o preferă altor sortimente de miere. Ea are însă și alte calități care o recomandă, nu doar aspectul sau gustul. De pildă, conținutul de
• Vitamine din complexul B (B1, B2, B6, B9, B12).
• Vitamina C.
• Vitamina A.
• Minerale (calciu, potasiu, siliciu, magneziu, fosfor, cupru, zinc, fier)
.• Acizi fenolici și flavonoide.
Datorită acestor compuși Mierea de salcâm are efecte benefice într-o serie de afecțiuni pe care le poate ameliora:
• hiperaciditatea gastrică
• anemia • constipația
• astenia
De asemena, are efect
• energizant
• tonic
• diuretic
Faptul că are o aromă foarte discretă, nu schimbă gustul alimentelor în care este adăugată. Cu ea poți îndulci limonada, ceaiul sau cafeaua fără grija că le alterezi savoarea.