Este unul dintre sortimentele de miere foarte apreciate datorită continutului bogat în uleiuri volatile, în special farnesol, care-i conferă mirosul și gustul specifice.
Este o miere foarte dulce, de culoare galben-portocaliu, cu nuanțe roșcate. După cristalizare capătă nuanțe de bej. Conține: • Vitamine (B, C). • Bioflavonoide.
• Enzime.
• Antioxidanți.
• Minerale (calciu, potasiu, magneziu, mangan, zinc, fosfor).
Mierea de tei:
• Este un ajutor excelent al aparatului respirator în lupta cu răcelile și tusea. Are efect mucolitic, ajutând la eliminarea secrețiilor din plămâni și bronhii.
• Are efecte benefice asupra aparatului digestiv, mai ales a stomacului, unde acționează ca pansament gastric.
• Este un bun stimulent hepato-biliar.
• Are efect sedativ. Cu toții știm că ceaiul de flori de tei este calmant. Principiile active ale florilor se transmit și în nectar, astfel că Mierea de tei este de ajutor în stările de anxietate, în insomnie și chiar depresie.
• Este folosită și în cosmetică: 2 linguri de miere + o linguriță de propolis măcinat + o linguriță de ulei de măsline + un gălbenuș de ou formează o mască excelentă, care, folosită regulat, curăță tenul în profunzime, are efect antiacneic, hidratează, oferind elasticitate și luminozitate pielii.