Care este diferența dintre sortimentele de miere obișnuită și Mierea de la munte, de La Stup? De ce s-o alegi pe cea din urmă?
Pentru că este produsă de albine din nectarul și polenul florilor de pe pajiștile și fânețele montane înalte, la peste 600 m, din ținuturi cu o mare diversitate de flori sălbatice.
Este o miere cu o aromă intensă și persistentă, cu un parfum dulceag, cu o textură groasă și o culoare închisă, de chihlimbar.
Este produsă de albine în perioada scurtă dintre lunile iunie și septembrie din:
• Nectarul florilor sălbatice.
• Seva dulce de pe conifere și foioase, așa numita miere de mană.
Este mierea de la munte o opțiune mai sănătoasă decât mierea obișnuită?
În primul rând gândește-te că pajiștile alpine sălbatice nu sunt poluate cu nimic. Nu există gaze și agenți poluanți, ploi acide, deversări de substanțe toxice și tot felul de alte acțiuni agresive ale omului asupra mediului. La munte natura este curată.
Apoi închide ochii și vezi mozaicul de culori încântătoare al florilor din poienile alpine. Privește câte specii de flori compun acest pastel! Fiecare specie aduce ceva în plus, diversitatea florală tăinuiește o diversitate mare de componente pe care albinele le recoltează odată cu polenul și nectarul și le transferă apoi în Mierea de la munte.
Așadar, un sortiment de miere unic, provenit din flora spontană din munții Carpați, unde producția de miere crudă este un mod de viață tradițional.
Pe lângă polen, vitamine, minerale, aminoacizi, polifenoli, Mierea de la munte conține și puțin din sufletul apicultorilor, care o produc într-un context natural, absolut deosebit.