10 MITURI DESPRE OUĂ


1. Ouăle nu sunt bune pentru inimă

Acest mit este unul dintre cele mai populare despre ouăle de găini. Cu toate acestea, nu este adevărat. Ouăle de găini nu fac rău inimii. De fapt, ele sunt o sursă excelentă de proteine și vitamine, care sunt benefice pentru sănătatea inimii.

2. Ouăle iți măresc mult colesterolul

Acest mit despre colesterolul din oua este, de asemenea, fals. Ouăle de găini conțîn colesterol, dar nu în cantități suficiente pentru a provoca probleme de colesterol la majoritatea oamenilor. De fapt, ouăle pot ajuta la reducerea colesterolului rău (LDL) și la creșterea colesterolului bun (HDL).

3. Ouăle crude sunt periculoase

Acest mit este parțial adevărat. Ouăle de găini crude pot fi periculoase dacă nu sunt gătite corespunzător. Salmonella, o bacterie care poate provoca intoxicațîi alimentare, se poate găși în ouăle de găini crude. Cu toate acestea, dacă ouăle sunt gătite la o temperatură de cel puțîn 70°C, Salmonella vă fi eliminată.

4. Ouăle de găini nu se pot păstra mai mult de o săptămână

Acest mit este, de asemenea, fals. Ouăle de găini pot fi păstrate în frigider timp de până la 3 săptămâni. Cu toate acestea, este important să verificați data de expirare de pe ambalajul ouălor înainte de a le consuma. Ouăle sunt un aliment nutritiv care poate fi consumat în siguranță de către majoritatea oamenilor. Cu toate acestea, este important să gătiți ouăle de găini crude corespunzător pentru a elimina Salmonella.

5. Ouăle de găini trebuie să fie spălate înainte de a fi gătite.

Acest mit este fals. Spălatul ouălor de găini înainte de a le găti poate de fapt crește riscul de contaminare cu bacterii. Acest lucru se datorează faptului că spălarea ouălor poate deteriora stratul exterior al coajei, care protejează ouăle de bacterii.

6. Ouăle nu sunt bune în sarcină

Nu știm cine a început acest mit, dar s-a răspândit foarte mult printre femeile însărcinate, care și-au restricționat consumul de oua în sarcină că să nu devină copilul alergic la ouă. Sunt cercetări care arată că nu exista niciun fel de legătură intre ouă și alergiile formate de copii la ouă, dimpotrivă oul este foarte nutritiv și indicat cu condiția să fie gătite corespunzător.

7. Ouăle nu sunt tolerate de copii de până la 12 luni

Cercetările arata că nu exista ricul de a forma alergii daca îi dai copilului ou înainte de 12 luni. Că și regula generala unui copil, se poate introduce gălbenușul de ou începând cu 6 luni, la albus se presupune că este mai ok cam de la 9 luni dar nu exista cercetări în aceasta privință. Singurul lucru care este important este cât de bine tolerează copilul ouăle. În același timp recomandam să vă consultați cu medicul pediatru.

8. Nu ai voie sa mananci ouă dacă ai diabet

Acest mit la fel este incorect, dimpotrivă oul este plin de nutrienți și necesar într-o dietă diversificată, ajutând în menținerea nivelului de glicemie datorită compușilor.

9. Nu este sănătos să mănânci ouă în fiecare zi

Acest mit a apărut acum ceva timp, probabil că odată cu mitul cum că ouăle iți măresc colesterolul. Între timp cercetările au arătat că poți mânca în fiecare zi ouă iar ele sunt foarte benefice pentru sănătatea ta și poți consuma fară probleme chiar și 4 oua pe zi. Bineînțeles nu este neapărat să mănânci chiar în fiecare zi decât daca iți formezi o dieta de gen. Ideea e că este ok să mănânci în fiecare zi oua și nu trebuie să te îngrijorezi.

 

Suport clienti 09:00 - 18:00

0731020799 office@cuibarul.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!