OUL DE LA GĂINA CRESCUTĂ IN AER LIBER(FREE RANGE)

În ultimii ani, ouăle de la găinile crescute în aer liber au început sa atragă atenția din ce in ce mai mult persoanelor care caută să manance cat mai sănătos, celor ce sunt atenți de felul în care sunt crescute animalele, în cazul nostru găinile crescute în aer liber, dar și de restaurantele care vor să ofere cele mai bune experiențe culinare.

Hai să ne uitam “sub capota” oului si să vedem ce contine el si de ce multi oameni considera oăule de la găini crescute în aer liber ca fiind superioare. Ne vom uita un pic la nutrienții, vitaminele și mineralele specifice care se găsesc în ou și în special în ouăle de la găini crescute în aer liber.

O uzină pline de proteine

Ouăle de crescătorie în aer liber sunt renumite pentru conținutul lor de proteine, oferind aproximativ 6,5 grame de proteine ​​de înaltă calitate per ou mare. Aceste proteine conțin toți cei nouă aminoacizi esențiali pentru repararea mușchilor, creșterea și diferite funcții celulare.

Avantajul Omega-3

 O caracteristică distinctivă a ouălor de la găini crescute în aer liber este conținutul crescut de acizi grași omega-3. Accesul găinilor la o dietă diversă, inclusiv insecte, semințe și verdeață, îmbogățește ouăle cu omega-3 esențiali – acid alfa-linolenic (ALA), acid eicosapentaenoic (EPA) și acid docosahexaenoic (DHA). Aceste grăsimi sunt sănătoase pentru inimă, contribuie la reducerea inflamației și la îmbunătățirea funcției cognitive.

Bogătie de vitamina D

 Găinile crescătoare în aer liber beneficiază din plin de lumina naturală a soarelui, un factor cheie în sinteza vitaminei D. Ca rezultat, ouăle de la găinile crescute în aer liber sunt o sursă alimentară excelentă de vitamina D, promovând sănătatea oaselor, funcția imunitară și bunăstarea generală.

Colina pentru sănătatea creierului

 Unul dintre nutrienții mai puțin cunoscuți din ouă, colina, joacă un rol crucial în dezvoltarea creierului, funcția cognitivă și memorie. Ouăle sunt o sursă de încredere a acestui nutrient esențial.

Vitamina A Boosterul vederii

Ouăle conțin vitamina A, o vitamină solubilă în grăsimi care susține vederea, funcția imunitară și pielea sănătoasă. Combinația de vitamina A și luteină din ouă promovează sănătatea ochilor.

Vitamina E: Un aliat antioxidant

Un antioxidant puternic, vitamina E care se găsește în ouă si  protejează celulele de deteriorarea oxidativă și susține funcția imunitară.

Vitamina B12: energizantă și vitală

Ouăle contin si o sursă semnificativă de vitamina B12, esențială pentru formarea globulelor roșii, funcționarea sistemului nervos și sinteza ADN-ului.

Vitamina B6: un dinam metabolic

Vitamina B6, un nutrient implicat în metabolismul proteinelor, sinteza neurotransmițătorilor și susținerea sistemului imunitar.

Folat pentru sănătatea celulară

 Cu un conținut amplu de acid folic, ouăle de la găinile noastre crescute în aer liber, ce  contribuie la sinteza ADN-ului, la formarea globulelor roșii și dezvoltarea adecvată a fătului în timpul sarcinii.

Minerale: cărămizile de bază

 Ouăle mai conțin minerale esențiale precum fier, zinc și seleniu, minerale vitale pentru transportul oxigenului, funcția imunitară și, respectiv, apărarea antioxidantă.

Stres redus, nevoie redusă de antibiotice

Libertatea de a se plimba în aer liber, cuplată cu comportamentul natural al găinilor, reduce nivelul de stres. Ca urmare, funcția lor imunitară este îmbunătățită, ceea ce duce la o dependență scăzută de antibiotice deoarece sistemul lor imunitare functioneaza la nivel optim.

Calitate superioară a cojii

 Studiile au arătat că ouăle de crescătorie în aer liber tind să aibă o calitate superioară a cojii, atribuită exercițiului îmbunătățit al găinilor și accesului la surse alimentare bogate în calciu. Asta inseamna ca de Paste ouale noastre sunt campioane la fiert, procentul de oua crapate fiind mult redus.

O experiență aromată

Mulți consumatori apreciază aroma ouălor crescute în aer liber, deoarece au observat ca stilul de viață în aer liber al găinilor si grija noastra are un rezultat direct cu acest lucru.

Variații nutriționale

 În timp ce ouăle de crescătorie în aer liber sunt în general mai hrănitoare, pot apărea variații pe baza unor factori precum dieta găinilor, condițiile în aer liber și practicile de management al fermei. De aceea la Cuibarul ne asiguram intotdeauna sa oferim gainuselor noastre hrana de calitate si fără variatii asigurandu-ne ca ouale ies intotdeauna cat mai aproape de standardele cu care am obisnuit clientii nostrii.

Concluzie

Ouăle de de la gainile crescute în aer liber și-au câștigat pe bună dreptate reputația de “ouă bune”, oferind o mulțime de nutrienți esențiali, acizi grași omega-3 și vitamine. 

Suport clienti 09:00 - 18:00

0731020799 office@cuibarul.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!