Consumul de avocado ne asigură o excelentă sursă de fibre și vitamine. Nutriționiștii ne asigură că avocado reprezintă o excelentă sursă de potasiu, în cantitate mai mare decât bananele. Are un conținut bogat și în vitamina K, Vitamina B9, vitamina B6, vitamina B5, vitamina C și vitamina E. Dintre multiplele beneficii ale consumului de avocado am reținut că are o contribuție la scăderea concentrației de colesterol, și la reducerea riscului de diabet. În același timp, ajută la pierderea în greutate și previne cancerul, consumat regulat și cu măsură.
Oul adaugă un plus de proteină de calitate ce ajută la sațietate o vreme indelungată, astfel acest preparat este ideal pentru micul dejun, pranz, dar de ce nu și cină!
Ingrediente
- Pentru 2 porții:
- 2 felii de pâine integrală sau pâine toast
- 2 ouă
- 1 fruct avocado, mare
- zeamă de lămâie, după gust
- puțin ulei de măsline
- sare și piper, după gust
Ouăle le putem pregăti fierte, poșate sau prăjite.
Cât despre avocado, acesta se curăță, iar pulpa se pasează și se stropește cu zeamă de lămâie să nu oxideze. Se adaugă și puțin ulei de măsline, pentru un plus de cremozitate, sare și piper, după gust. Cu această pastă de avocado se tartinează feliile de pâine, iar deasupra se așază ouăle.
Poftă bună!